אזל בסופר הנייר טואלט, מרכך הכביסה, האלכוג'ל? לא נורא, יש פתרונות!
אנחנו נמצאים כרגע בתקופה מאתגרת ומעניינת שעוד ייכתב עליה רבות. חלק ממאפייני התקופה הינו מחסור במוצרי צריכה מסוימים הנובע מאגירה כללית לקראת כל מצב ביש שיגיע.
לפני מספר ימים במסגרת קניות משפחתיות בסופר, חיפשנו בסופר נייר טואלט ומרכך כביסה ולמרבה ההפתעה המוצרים אזלו מהמדפים והם לא היו היחידים. אני מאמין שכולכם נתקלתם במחסור זה או אחר. ובכן, אין מה להכנס ללחץ לכל בעיה יש פתרון אם קצת חושבים מחוץ לקופסה. אתן כאן כמה פתרונות מעשיים לתקופת מחסור.
תחליפים למרכך הכביסה
אציע כאן 3 אופציות למרככים חליפיים שברובם יתנו מענה מצוין גם לשומרי הסביבה, עם ריח מאוד ניטרלי ונוסחה אחת לאלו שחייבים/רגילים לריח מבושם לכביסה.
חומץ
כן חומץ מהסופר. עושה עבודת ריכוך נחמדה ועוזר לשמור על הבגדים. להוסיף בתא המרכך במכונה כחצי כוס חומץ ולא להיבהל מהריח כשפותחים את המכונה בסוף הכביסה. ריח החומץ יעלם כליל כשהכביסה תתייבש והריח יהיה ניטרלי לחלוטין, אלא אם היה ריח חזק באבקת הכביסה. מומלץ להוסיף 5-10 טיפות של שמן אתרי לחומץ, כגון למונגראס, אקליפטוס, לבנדר. ריח השמנים האתריים יתנדף די מהר מהבגדים אבל ייתן סוג של הרגשת רעננות.
חומץ + סודה לשתייה + שמנים אתריים
נוסחה קצת חזקה מהקודמת כשהסודה לשתייה עוזר עם ריכוך המים.
200 מ"ל חומץ (בערך כוס) + 35 גרם סודה לשתייה + 10 טיפות שמן אתרי (לדוגמא: 6 טיפות למונגראס + 4 טיפות ילנג ילנג או כל קומבינציה אחרת שתרצו). יש להוסיף את הסודה לחומץ. הנוזל יבעבע מספר דקות, לא להיבהל. לערבב טוב ולהוסיף את השמנים האתריים. להעביר לבקבוק סגור ולהשתמש בכמות הרגילה שאתם מוסיפים לתא המרכך. החומרים ייפרדו בבקבוק ולכן יש לערבב היטב לפני המזיגה למכונה.
הנוסחה המבושמת
רוצים ריכוך וגם ריח בושם שיזכיר קצת את המרכך הרגיל והאהוב? אז זו הנוסחה עבורכם. היא פחות מתאימה לשומרי הסביבה.
לכלי הכנה למזוג 2 כוסות חומץ + 3 כוסות מים + שני שליש כוס מרכך שיער עם הריח האהוב עליכם…לערבב היטב, רצוי עם סטיק בלנדר ולמזוג החומר לבקבוק סגור. לכביסה להוסיף את הכמות הרגילה שאתם שמים בתא המרכך. לערבב לפני המזיגה את החומרים שנפרדו.

נייר טואלט
בפרק זה ניגע בכמה עניינים העשויים לעורר בחילה קלה אצל חלק מהקוראים, אך נדבר על עניין טבעי ויומיומי רגיל וכשאנחנו כבר באקט הנ"ל, לא נעים להיתקע בלי נייר טואלט.
הבשורות הטובות הן שיש תחליפים רבים, חלקם אף מוצלחים מאוד ובחלקם משתמשים עד היום במקומות שונים בעולם. הייתי אפילו אומר שיש כאן כמה תחליפים הגיוניים יותר ומוצלחים יותר מנייר הטואלט. אמנם התרגלנו אליו ויש בו יתרונות, אך חסרונותיו הבולטים הם: א. הוא לא מנקה עד הסוף, אלא רק נראה שהוא עושה זאת. ב. יש בו בזבוז חומר גדול. כן, אנחנו אוהבים אותו, ללא ספק אבל חסרונו במדפים גורם לנו לצאת מהקופסא ולראות את הדברים באור נוסף.
אז מה היה לנו? הנה התחליפים שיחולקו לשתי משפחות: פתרונות חד פעמיים ופתרונות רב פעמיים.
פתרונות חד פעמיים
ניירות למיניהם
בביתנו מגוון רחב של ניירות היכולים בעת צרה, לפתור את העניין. ישנם ניירות נעימים כמו מפיות או טישיו לדוגמא וניירות שונים ברמות נעימות משתנות כמו עיתונים, מחברות וקבלות רכות מהסופר וכו… מכיוון שלא נרצה חתכים בנקודה עליה אנו יושבים אז במקרה של נייר גס, כדאי להרטיבו לפני השימוש וזה יעדן את השימוש…
צמר גפן ופדים
במקרה של צמר הגפן לקחת עובי מספיק של הצמר כדי לא ללכלך את הידיים…
נגבונים לחים
אם יש אותם בבית, אתם ללא ספק מסודרים ורגועים לחלוטין! חשוב להקפיד לא לזרוק אותם לאסלה מכיוון ש/כמויות גדולות שלהם יכולות ליצור בעיה במערכת הביוב היישובית.
גליל הקרטון של נייר הטואלט שנגמר
כן, אותו גליל קשה למראה שנראה שתוצאות השימוש בו יקשו על ישיבה נוחה אחר כך. קלפו אותו, ואת הקרטון הדק שמתקבל הרטיבו בקצת מים ולמרבה ההפתעה הוא מרגיש לא רע בכלל!
עלים ואבנים
הפעם נוותר על פתרון זה, כי אנחנו לא בשטח.
פתרונות רב פעמיים
מים
בידה
למי שיש בידה אין בעיה כלל ומכיוון שלרובינו אין, נמשיך לפתרונות הבאים.
מטלית מטבח
כן, זו שסופחת נוזלים ומנקים איתה את המשטחים ושולחן המטבח. אני מפריד אותה מסעיף 3 כי יש בה משהו פשוט, קל ונוח והיא מזכירה קצת נגבונים לחים בשימוש, אך יכולה להיות רב פעמית. יש לגזור ממטלית חדשה (לא משומשת) פרוסה בגודל מתאים (כאשר היא מקופלת ל-2). יש להרטיבה לפני השימוש במים ולשטוף אחרי כל ניגוב. החומרים שהתאספו עליה יורדים בקלות מפתיעה במים. לניגוב האחרון לסחוט אותה חזק כדי לייבש את האזור או לעשות זאת עם מגבת. בגמר השימוש לנקות אותה עם סבון לשימוש חוזר….
מגבות מטבח ורחצה/ בדים/ סמרטוטים/ בגדים ישנים
כל אלה ניתן לגזור לגודל המתאים, להרטיב ולהשתמש בצורה דומה לסעיף 2. ניתן גם לכבס לשימוש חוזר, רצוי לא עם הכביסה הרגילה. ניתן לבחור לכל בן משפחה צבע בד אחר ולשמור נאמנות לאותה פרוסת בד.
ספוג/ספונג'
ידידותי ונוח לשימוש. להרטיב, לנגב לנקות וחוזר חלילה.
יד שמאל
כמו בהודו ובעוד מדינות בהן השימוש ביד שמאל רלוונטי גם היום. פשוט, פרקטי והגיוני. ניתן להחזיק בקבוק מים ליד לצרכי ניקוי ולאחר השימוש לשטוף היטב את היד עם סבון ולחזור לחיים כאילו כלום…למשתמשים בשיטה זו יש הסכמה עולמית שלחיצת ידיים תעשה ביד ימין בלבד ולמתחילים, חשוב לא להתבלבל..
אז זהו להפעם, מקווה שהייתי לעזר ולפחות אדם אחד ימצא בזאת שימוש.
במידה והכתבה תהיה להיט ויהיו עוד מוצרים שאזלו בסופר ובחנויות כמו אלכוג'ל, סבון כביסה, סופגי ריחות וכו׳ כתבו לי ונצא בכתבת פתרונות שנייה. ובמידה ויש עוד רעיונות אנא הוסיפו כאן וכולנו נהנה מהם.
בברכת בריאות ושמחה!
הוסף תגובה