היום אכתוב מעמקי ועל עמקי הנפש. על ריפוי הכאבים והצלקות שצברנו עם השנים, על שחרור מגבולות, חומות, גדרות ומגבלות שהעמסנו על עצמנו ועוד שאר מיני מטענים מכבידים ולא מועילים שאנחנו סוחבים בתיק המנטאלי שלנו. ועל התרומה של מצפה רמון לתהליך הריפוי.
בריטריטיול, מסע נפש–שטח, אנחנו נותנים למקום, לנופיו, לאנשיו, לשביליו והרוח השורה בו לצבוע את התודעה שלנו, לאפשר לנו לחוות חוויות חדשות ודרכן להגיע לתובנות, החלטות ושבילי שינוי והתפתחות בחיים.
הרבה מגיעים למצפה רמון למסעות של גילוי, התפתחות וריפוי. מאורחים לרגע עד תלמידים בתוכניות הלימוד השונות, יזמים ובוגרים שמגיעים לכאן להשתכן בסיבוב השני והשלישי של חייהם. בניסיון לפענח את החוויה המצפאית, כדאי גם לבחון ולהכיר את כוח הריפוי של היישוב.
נתחיל במובן מאליו. במצפה רמון פועלים מטפלים ומורים ממגוון זרמים ותחומים. החל מרפואה אלטרנטיבית, עיסוי, שמנים ומוצרי קוסמטיקה, דרך מורים בדרך הרוח, האמנות, האפיה והיצירה והמשך לחוויות שטח וצפייה בכוכבים. כך, בכל שהות במצפה רמון, ניתן לעצב מסלול ריפוי, להשתתף בשעורים וסדנאות – חלקם ללא תשלום – להימצא בתהליך מתמיד של חקירה וגילוי אישי ומציאת שבילים לחווית חיים שמחה, קלה ועשירה יותר.
כל החוויות האלו מתרחשות בקליניקות או במרחבים פשוטים, נקיים ממותרות החיים ומהצורך להיות מישהו או משהו שהוא מעבר למה שיש בחוויה ברגע זה. בהגיעכם למטפלי ומנחי מצפה רמון, אתם פוגשים אנשים כמוכם, שהלכו אל המדבר, למצוא את דרכם ואז להיות חברים ומורים שלכם לדרך. זו שותפות, לא דואליות של לקוח – מטפל. אתם מצטרפים להוויה ומתחברים אליה בכל פעם שאתם מגיעים.
זהו הרובד החיצוני, הגלוי, של כוח הריפוי המצפאי. הנסתר הוא הכוח המרפא של היישוב בהוויתו. בודהא אמר שהתודעה נצבעת על ידי המצבים הפוקדים אותה. שהייה במצפה רמון צובעת את תודעתכם במידה שמאפשרת שלווה ופתיחות לרגשות, הבנות ושבילי חיים שלא נראים בשטף חיי היום יום.
זה מתחיל בנוף. המדבר והמכתש מתגלים בהליכה בשולי מצפה רמון. זריחות, שקיעות, ימי חורף ואביב, רוחות, יעלים, מרחבים ובעיקר שקט. אין צורך להיות טיילן אקסטרים או ג'יפאי. פשוט אפשר ללכת בטיילת המכתש, לעלות לאחת התצפיות, לשוטט בגן הפסלים, לשים את הסמארטפון על שקט ולהיות במרחב של שקט. אפשר להביא תרמוס תה, כרית ואפילו להתיישב ליום יומיים באחת החורשות במצפה רמון, ויש כאלה.
כאשר מסביב הכל שקט ופתוח, אנחנו יכולים לשים לב למה שקורה בפנים. הביאו מחברת ועפרון והתחילו לרשום שאלות, מחשבות, תובנות. אל תתנו לשקט ולאי העשיה להבריח אתכם. תהיו שם מספיק זמן והם ישאבו אתכם עמוק מספיק, מעבר לתחושת הזמן ולצורך לעשות משהו.
זה ממשיך לשיטוט ברובע דרכי הבשמים המכונה גם רובע האומנים. שני רחובות מרוצפים ורחבים, כמעט ללא תנועה, ובצידם תענוגות מצפה רמון. כמה גלריות צנועות, מאפיה, מועדון ג'אז, פאב, חנות סבונים וקוסמטיקה טבעונית, חנויות לעבודות עץ ואומנות. שוטטו לאט לאט. שבו בכל מקום, שימו לב לפרטים, לגינות שבחצרות האחוריות, לגרפיטי. תנו לשקט להעצים כל מראה, כל תחושה, כל משקה או מאכל. בואו בשעות היום השונות. בואו בשישי בבוקר, בו קוראים דברים אחרים לגמרי משאר השבוע, התערו בחוויה המקומית.
ומשם לפעילויות והפסטיבלים. חברים אותם הכנסתי בסוד העניינים מתפלאים כמה פעילויות יש במצפה. הן אינטימיות, הן מקוריות והן כוללת מגוון שלם של אמנויות ושיתוף. החל מהופעות מוסיקה, תיאטרון ומחול של סטודנטים, עד נגני נשמה וג'אז מכל העולם. אירועי שטח, מפגשי מסעות ושירה והפקות עונתיות מקומיות. כל אלו, באווירה המרוחקת – מנותקת – שקטה של יישוב מדברי מבודד, מאפשרים לכם להתנתק מהכל ולשים לב לעצמכם בתוך החוויות.
ובסוף, השהות השקטה במקום הלינה שבחרתם, החל מלינות החאן והשטח, דרך צימרים ביתיים ועד למלון בראשית המפנק. זמן טוב לאינטימיות זוגית ומשפחתית, חברית ועם עצמנו. זמן טוב לשתות יין מהאזור, להיכנס אל תוך לילה שקט, לאסוף את המחשבות ולגבש מחשבות ותובנות על השינויים והבחירות החדשות בחיינו.
עבורנו, תושבי מצפה רמון, כל אלו הם שגרת יום. עבורכם, הבאים בשערינו, שגרה זו נכנסת לכם מהר למחזור הדם. וזו החוויה המצפאית המרפאה. היא משקיטה וצובעת את תודעתנו, מנקה אותה מאבק החיים ומאפשרת לנו לחזור אליהם שקטים, איטיים, נקיים ועמוקים יותר. והחוויה הזו ממגנטת כך שאם התחלתם, התחברתם לעד לאבן הריפוי של מצפה רמון.
מצפה רמון, רובע דרכי הבשמים, ינואר 2020
–
לעמוד של זיו סגל באתר והזמנת סדנאות מיינדפולנס
אפרת
15 בינואר 2020 ב 11:39כל כך נכון. יופי של כתבה!
זיו סגל
15 בינואר 2020 ב 11:46תודה אפרת
נמשיך לטפח את הבית
הוסף תגובה