שלום ליאת, את מטפלת בשיטת איזון חיים בקליניקה שלך במצפה רמון. מה זה בעצם טיפול איזון חיים?
כל חוויה שחווינו קשורה אצלינו בזיכרון תאי או באחד השדות האנרגטיים שמקיפים אותנו.
באותו זיכרון שמורות גם חוויות חיוביות מחזקות ומעצימות וגם חוויות שליליות וטראומטיות שסוגרות ומכווצות. אותן חוויות שליליות מונעות מאיברים מסויימים, מערכות מסויימות ושדות מסויימים לפעול בצורה מיטבית.
שיטת איזון חיים מכוונת אותנו לשורש של הבעיה. כשאדם מגיע עם בעיה מסוימת – נפשית או פיזיולוגית – אני מבצעת בדיקת שריר קיניסיולוגית ומחפשת את סיפור הדרך של הגוף. אותו סיפור דרך הוא בעצם נקודות מסוימות שצריך לאזן. אני לא מאבחנת אלא עוקבת אחרי אותם סימני דרך כדי לשחרר איזושהי טראומה. זה לא חייב להיות סיפור גדול; גם צבר של סיפורים קטנים שמצטברים לדפוס שחוסם אותנו מלבחור באמת יכול להשפיע עלינו.
לרוב אנחנו פועלים מתוך דפוסים ורפלקסים שמושתתים על כאב, פחד שנובעים מחוויות עבר. דחפים רגשיים וגופניים, למשל, מופעלים ממקומות אלה. כשיש לנו אתגר אנחנו פועלים מתוך הדפוסים האלה, מתוך הדחפים, ולא תמיד מתוך בחירה חופשית.
אם יש משהו שבעבר הפחיד את המטופל, גם אם היום הפחד הזה כבר לא משרת אותו ואין לו מה לדאוג או לפחוד או להיות במתח, הוא בכל זאת יהיה במתח, כי כך הוא רגיל. וכך הוא מגיע אל האתגר מתוך עמדה שאינה מיטבית.
זו נקודת המוצא של טיפול איזון חיים.
אולי המטופל פשוט מעוצב בצורה מסויימת? מה כבר אפשר לשנות באדם שיש לו צורת התנהגות קבועה?
הרבה פעמים זו האמירה: ככה אני. אני לא יכול להשתנות. ככה אני רגיל. אני לא יכול אחרת. אבל אז אנחנו לא בוחרים איך להגיב לפי הסיטואציה אלא מגיבים מתוך רפלקס, מתוך ה״מוח הזוחלי״ ממנו יוצאים הדחפים והתגובות האימפולסיביות שלנו, המקום של האינסטינקט. זה מקום שמגיב לסכנה בצורה מהירה מתוך עיקרון של תגובות מהירות – Freeze, Fight, Flight – לקפוא, להילחם או לברוח.
היום אנחנו לא באמת במלחמה קיומית ויש לנו יותר מקום לבחור מול בני הזוג, מול ילדינו, מול אנשים בסופר. לפעמים אנחנו מגיבים מתוך הסטרס הזה. אנחנו מפרשים משהו כאיום ומגיבים משם. ואז אנחנו מתפרצים על המורה בבית הספר, על בן הזוג, על הילדים. סתם כי כרגע אנחנו בלחץ ומגיבים מתוך המערכת הזאת, בעוד שבעצם יש לנו אפשרות לעשות שינוי של החיווטים במח ולהיות במקום שבוחר.
הילד שלי מדבר איתי בזמן שאני עצבנית; יכול להיות שאתפרץ עליו ויכול להיות שאבחר להגיד לו: "עזוב אותי כרגע, אני בלחץ. עוד חמש דקות אתפנה אליך ואוכל לענות לך בנחת."
התגובה הראשונית שבאה מתוך המוח הזוחלי (שריד אבולוציוני מתקופה קדומה בהתפתחות האדם) לא עושה את הניהול של הסיטואציה בצורה יותר חכמה ומיטבית, ואני, כמטפלת באיזון חיים, מכוונת לעבודה ממקומות אחרים.
גוף, נפש והפרעות אנרגטיות

אז בעצם אנחנו פועלים הרבה פעמים מתוך המקום היצרי ולא מתוך המקום האינטלקטואלי.
כן, למרות שזה לא תמיד אינטלקטואל. יותר לכיוון של אינטלגנציה רגשית.
מתוך מצבי הדחק האלה מתפתחים מצבים שיורדים לסומה – לגוף, וזה מוביל לפגיעה פיזית ולמחלות.
מה זה סומה?
סומה זה גוף. סומטיות זו גופניות. מחלות פסיכוסומטיות הן מחלות שהתחילו מתוך גרעין רגשי ובסופו של דבר הגיעו לגוף. כאבים כרוניים, מחלות כרוניות, כאבים שחוזרים על עצמם. פתאום נתפס לי הגב ולא הרמתי שום דבר כבד. לא עשיתי שום תנועה מיוחדת. אם המטפל יחקור הוא יגלה שאתמול רבתי עם בעלי או שקיבלתי טלפון מהבנק או שפתאום שני ההורים שלי חולים או שהילד שלי חטף מכות מחבר.. כל הדברים האלה יכולים להשפיע על הגוף.
יש אנשים שהם יותר סומטים. רגשית הם כביכול עומדים בטלטלות, אבל בגוף נוצרים כיווצים והם מושפעים מכל מיני מצבים אנרגטיים רגשיים.
מי הוא האדם החסין שלא נפגע לא בגוף ולא בנפש?
כאן אנחנו נוגעים במבנה רגשי. יש אנשים שפשוט באו לעולם עם איזושהי יציבות רגשית או להיפך, אנשים שרגשית הם מאד חסומים, אבל אז לרוב הם יכולים להיפגע בגוף. זה משתנה מאדם לאדם.
שאלה פילוסופית: האדם הראשון – לפני שהגיעה האישה – כשהוא חי לו בטבע, מה מצבו מבחינת איזון חיים לדעתך? האם אנחנו בעצם פוגעים אחד בשני ומייצרים טראומות וכך האיזון שלנו מופר מעצם היותנו יצורים חיים עם רגשות?
האדם הראשון היה כנראה בריא יותר בנפשו ובגופו. אנחנו לא יודעים מה היה המערך האינטלקטואלי שלו. כמה תודעה היתה לו.
מדברים על התפתחות התודעה. בהתחלה הוא הלך עירום בגן עדן ושום דבר לא הפריע לו. ברגע שחווה והנחש הגיעו התחילה להתפתח ההכרה.
שיטת איזון חיים היא שיטה חדשה יותר, עוקפת שכל, כזו שמחזירה למערך הרגשי ומשם מוצאת את הקשר שלו אל הגוף.
אז אנחנו יותר מורכבים מהאדם הראשון?
היום יש לנו המון פיצולים. אני יכולה במגע ללחוץ במקומות מסויימים, רואים את הגוף מתכווץ אבל המטופל לא מרגיש כלום. הפיצול עד כדי כך גדול בין הראש לשאר הגוף. ואז, גם מבחינה רגשית, מדובר באדם שלא מרגיש. הוא יחפש מקרי קיצון, תענוגות קצה.
מלבד יחסים בין אישיים וחברתיים, עולמנו יותר מורכב היום. יש למשל את תחום הסביבה. יש המון הפרעות אנרגטיות: זיהום של מי התהום, זיהום של אוכל, זיהום של כל מיני תדרים – אנטנות, טלפונים, זיהום בבית של מתחים גיאופטיים שעולים מהאדמה – זרמים מסויימים, מערבולות שחורות, כל מיני דברים, מנהרות שנמצאות ואנחנו לא מודעים אליהן, מתחת לבית, נהר תת קרקעי, למשל.
דברים שנאדר בוטו מדבר עליהם.
גם ג'ף לוין, ממציא שיטת איזון חיים, מדבר עליהם. הוא אומר שבעזרת האנרגיה של כרטיסי וורטקס ניתן לאזן בית. כשמטופל בא אלי לטיפול, אני מאזנת אותו בקליניקה, אבל אם בביתו יש הפרעה אנרגטית אז לא עשיתי כלום והאדם ישוב אלי שוב ושוב. המטרה שלי היא שהמטופל יוכל להיות חופשי ויוכל לעזור לעצמו ולהיות באיזון. בסופו של תהליך הייתי שמחה שיגיע אחת לתקופה לכיול ולא שנים ארוכות אחת לשבוע.
את יודעת לזהות מערבולות שחורות?
יש לנו טכניקה שנקראת איזון בתים. בטכניקה הזו אנחנו מזהים כל מיני הפרעות אנרגטיות שנמצאות בבית.
הסיפור על החייל שהתאהב בכאב גרון


איך מתנהל טיפול איזון חיים?
בדרך כלל המטופל מגיע ואני מבררת איתו במה הוא היה רוצה לטפל. קצת שואלת שאלות רקע – מאיפה הגיע, מצב משפחתי, מצב בריאותי, פרטים אישיים ובעיקר במה הוא רוצה לטפל. לפעמים מגיעים פשוט כי יש קריאה לבוא לטיפול.
אחרי שאדם מספר או לא מספר במה הוא רוצה לטפל, הוא שוכב על מיטת הטיפולים – מיטה נוחה מאד. אני מתחילה בבדיקת שריר ללמוד את סיפור הדרך של הגוף. לפעמים אדם בא עם כאב גב ואני מקבלת איתות מנקודה שקשורה למקום אחר – למערכת עצבים מסוימת או לכיוון המוח למשל. אני בודקת מה סיפור הדרך ומתחילה להכניס את הנקודות לתוך הכתר, שהוא ה Enter שלנו. בשיטת איזון חיים אנחנו מתייחסים אל הגוף כאל מחשב.
לכל נקודה שמתאזנת יש מספר שלבים. בשלב הראשון אני פותחת מעין תיקיה: עכשיו מטפלים בנקודת מערכת עיכול, מערכת הלימפה וכו'. אני שואלת איזה עוד נקודות מתבקשות להתאזן כדי שזה יהיה יותר עמוק. אחרי זה אני שואלת אם מעורב בזה רגש או לא. לפעמים זו תהיה רק נקודה שנקראת נקודת רגש שבה הגוף יודע לעשות את העבודה בלעדי. אחת העדיפויות תעלה סיפור רגשי. שם הגוף שולח אותי להעמיק ולברר מה יושב – איזה הקשרים המוח עושה שמונעים פעילות מיטבית של אותה נקודה שעלתה. לפעמים ההקשרים מטורפים.
יש לי כל מיני סיפורים שהייתי רוצה לספר אבל אני לא יכולה כי אלה סיפורים של אנשים שאפשר לזהות.
ספרי לנו סיפור אחד..
אספר סיפור של מטופל: בחור שהגיע עם דלקות גרון חוזרות ונשנות. בערך שש פעמים בשנה דלקות גרון, סטרפטוקוק והכל.. לוקח אנטיביוטיקות שהורגות את החיידקים וזה שוב חוזר כעבור חודשיים. כך זה נמשך תקופה ארוכה.
במקרה שלו שלחו אותנו לתקופת זמן. עלתה מחלה ועלה עוד משהו. הסיפור ששלחו אותנו אליו קרה בתקופת הצבא של המטופל. בצבא הוא שרת באחד הבסיסים, ולקה בדלקת גרון קשה. הוא יצא לגימלים. בנוסף הוא היה ידוע כחובב מזג אויר. כשחזר מתקופת המחלה שאלו אותו אם הוא מוכן להיות מטאורולוג צבאי. אותו מינוי הפך את השירות שלו לתקופה מעולה. גילינו שנוצרה התנייה של הגוף – מה שהגוף עושה היום הוא בעצם מייצר הזדמנויות לחוויות חיוביות. הוא מייצר דלקת גרון כדי שיקרה משהו טוב. היינו צריכים לעשות הפרדה בין המחלה לבין הציפייה שיקרו לו דברים טובים.
אז לאן זה הלך?
ירדו דלקות הגרון. אחרי תקופה מסויימת הוטב לו והוא המשיך בדרכו.
אנחנו לא לבד

את מדברת הרבה פעמים בלשון רבים. מה זה ה"שלחו" אותנו? איך זה קורה?
…אני לא אספר שאני עובדת עם צוות מדריכים..
מה זאת אומרת? צוות מדריכים.. שמיימי?
כן. אם מישהו אומר שהוא חווה משהו מאד עוצמתי ברגע שהיה לגמרי שקט וללא תקשורת, אז יש את אלה שאומר להם שהיה כאן עוד מעגל של מדריכים מסביב, שאנחנו לא לבד פה. אבל יש מי שאני אגיד לו את הדבר הזה והוא ייבהל ולא יגיע יותר, לא כי היה לו לא טוב בטיפול אלא כי אני אמרתי את המילה מדריכים. לאנשים כאלה שאומרים שהיה טיפול מאד עוצמתי אני פשוט אחייך ולא אוסיף דבר.
אז אחרי שנכנסנו לאזור הזה, אולי נצא רגע לזום אאוט ותסבירי שוב מה זה בעצם איזון חיים?
שיטה הזויה ומדהימה (צוחקת). בעצם סיפרתי לך בפיזי איך זה קורה.. אני נוגעת. המגע הינו מגע עדין מאד, מגע אנרגטי שמסמן נקודות ומאזן אותן. יש המון עבודה עם כרטיסי וורטקס. אלה כרטיסים שעשויים ממגנטים שמחזיקים תדר. כל כרטיס מחזיק תדר שונה ואני בודקת ומאזנת נקודות שונות בגוף בעזרתם. באיזון גוף מסובבים את הכרטיסים מעל לשערים מסויימים. הם נפתחים כדי לקבל אנרגיה שבאה מגבוה ומטפלת בנושאים שעלו בטיפול.
איך את מבינה מה הנושא שבו מטפלים?
אני בודקת דרך בדיקה קינסיולוגית או בעזרת מטוטלת כדי להבין מה צריך להיות מונח על הגוף.
קינסיולוגיה, הילינג ואיזון חיים

מה הקשר בין איזון חיים להילינג לקינסיולוגיה? זה הכל אותו דבר?
קינסיולוגיה היא שיטה בפני עצמה, בה עובדים עם יד ישרה ומסתמכים על השרירים. באיזון חיים עובדים על נעילת מפרקים, כך שהשריר מתעייף פחות. יש חפיפה, אבל זה שונה. אצל מאזני חיים ההילינג מתבצע בעזרת כרטיסי וורטקס. זה שונה מהילינג קלאסי שפועל יותר עם הידיים.
האם את מטפלת בך עצמך באיזון חיים?
אני מטפלת בעצמי באיזון חיים ובילדי ובחיות משק הבית.
את מטפלת בעצמך פיזית?
כן, וגם הולכת למטפלות אחרות. יש דברים שצריך בשבילם פרספקטיבה של מטפל חיצוני.
איך הגעת להיות מטפלת איזון חיים?
הלכתי ללמוד איזון חיים כשכבר היו לי כלים רבים לטיפול. היה חשוב לי ללמוד את זה כהעשרה עצמית לשימוש משפחתי, שכשהילד שלי יחזור עם חום מהגן מיד יהיה לי מה לעשות עם זה. לא אהיה חסרת אונים ולא אצטרך לרוץ לרופא על כל שטות – אוכל בכל רגע נתון לעשות משהו. אחר כך התאהבתי בשיטה.
הייתי מטופלת כארבע שנים באיזון חיים לפני שהלכתי ללמוד את זה.
האם את אדם ככל האדם או זה שאת מרפאה באיזון חיים נותן לך כלים כדי להיות אדם יותר מאוזן?
זה לחלוטין נכנס למודעות. זו מטרת הטיפול. להביא את המטופל למקומות שהוא יפעל בהם מתוך מודעות ורצון עצמי.
יש לי את האתגרים שלי אבל איזון חיים בהחלט נותן לי כלים טובים לעבודה.
מתי למדת איזון חיים וכמה זמן למדת?
התחלתי ללמוד איזון חיים בשנת 2009 וכל הזמן אני ממשיכה ללמוד. השיטה מתפתחת כל הזמן.
מהי שיטת איזון חיים

מי פיתח את שיטת איזון חיים?
פיתח את השיטה ד"ר ג'ף לוין לפני 25 שנים אחרי מסע ארוך שהתחיל בישראל. ג'ף הגיע לארץ מדרום אפריקה, עם חלום להיות ארכיטקט. הוא התנדב בקיבוץ ובשנת 1962 התנדב לצבא. במהלך מסע בו התקיימה משמעת מים חמורה הוא חלה בצהבת שהתפתחה למחלת מעיים קשה. בעקבות זאת עזב ג׳ף את ישראל לדרום אפריקה בחיפוש אחר מרפא. מאחר שהרפואה הקונבציונלית לא סייעה לו הוא חקר שיטות טיפול שונות ופיתח מודעות להכוונה חיצונית.
ג'ף זנח את הארכיטקטורה והתמסר למסע החדש. הוא סיים דוקטורט לתזונה, פתח מכון לטיפול יחד עם אשתו, ותוך כדי זה עבד הרבה עם מדיטציה וחיבור רוחני לשורשים הפנימיים שלו.
והיום זו שיטה מובנית?
ג'ף מפתח את השיטה כל הזמן. הוא התחיל לתקשר את שיטת איזון חיים שהתחילה ממודול אחד והמשיכה למודול 2, 3, 4, 5. אחרי מודול 5 התפתחה שיטת יסודות בודי ספין. זה השלב הראשון שעומד בפני עצמו ועובד על מערכות הגוף. אפשר ללמוד רק את השלב הזה ולהישאר איתו. הוא טוב לטיפולים עצמיים, במשפחה על קרובים וחברים.
האם אני צריך להיות מבורך על מנת להיות מטפל באיזון נפש, או שזו טכניקה שכל אחד יכול ללמוד?
זו טכניקה שכל אחד יכול ללמוד. יש מי שמוכשר יותר ומי שמוכשר פחות. אני חושבת שאנשים שמגיעים לזה הם כאלה שמרגישים קריאה – או לטיפול עצמי או כדי לטפל באחרים.
יש מי שלמדו איזון חיים עד מודול 7 הרבה שנים עם הרבה השקעה כלכלית והם לא מטפלים. הם עושים זאת למען התפתחות אישית שלהם.
מי מלמד איזון חיים?
יש אירגון בינלאומי של איזון חיים. לשלבים הראשונים יש כמה וכמה מורות. אפשר למצוא אותן באתר איזון חיים. בארץ יש מספר מצומצם של מורות בכירות למודולים הגבוהים יותר. אני מלמדת את שיטת בודי ספין.
לומדים את זה כיחיד או כקבוצה? את מקבלת תלמידים חדשים?
יש אפשרות ללמוד כיחיד. העדיפות בעיני היא ללמוד בקבוצה. אני מלמדת כרגע קבוצות קטנות של שלושה-ארבעה תלמידים פה במצפה רמון.
כמה זמן לוקח לימוד השלב הראשון של איזון חיים?
אפשר ללמוד בשני סופי שבוע ארוכים ואפשר על פני חודשיים, מפגשים של פעם בשבוע. מדובר ב-30 שעות לימוד שמסדרים לפי היכולת של הקבוצה.
יש מי שלומד לימודי תעודה ויש מי שלומד למען התפתחות אישית.
בסיום הלימודים יש מבחן בכתב ומבחן מעשי. יש סטאז' של 20 טיפולים שצריך להגיש. אני בוחנת אבל מי שירגיש לא נוח איתי יכול לגשת ולעשות את המבחנים אצל מורים אחרים בארץ.
מי שלא מעוניין בתעודה ורוצה לטפל רק במשפחה, יכול לעשות את הלימודים ללא הסמכה, אבל אז הוא לא נקרא מטפל איזון חיים.
מה קורה בקליניקה


כמה זמן נמשך טיפול אצלך?
טיפול ממוצע נמשך בין שעה ורבע לשעה וחצי.
וסדרת טיפולים? כמה פעמים צריך לבוא לטיפול איזון חיים כדי לפתור בעיה כרונית שנמשכת בשלוש שנים האחרונות?
זה מאד אישי. יש אנשים שיכולים להגיע פעם-פעמיים וזה ייפתר, ויש מי שיכולים להגיע תקופה.
יש מי שנפתרת לו בעיה אחת, ואז הוא רוצה להגיע לטיפולים נוספים כדי לפתור בעיה אחרת.
בסוף כל טיפול אני בודקת בדיקת שריר לדעת מתי הפעם הבאה שהמטופל צריך לבוא. זה יכול לצאת שבוע או שבועיים אבל גם עוד שלושה חודשים או חצי שנה.
יש אנשים שבתקופה הראשונה יגיעו כל שבוע עד שיקבלו יותר אויר או יותר אומץ ללכת לבד.
מתי את מזהה שבעיה מסויימת היא לא בתחום סמכותך?
אני שואלת כבר בשיחה הראשונית מה מביא את המטופל אלי. לפי זה אני מרגישה, וגם שואלת אם יש לי אפשרות לעזור.
מה את אומרת לכל מי שאומר שכל הדבר הזה הוא שטויות, קשקוש-בלבוש, וכל הדבר הזה הוא פסיכוסומטי?
אני אומרת שזכותו לחשוב כך.
כמה נחוץ שאדם שבא לטיפול יהיה מחובר לטיפול, או שסקפטיות היא חלק מהמשחק?
קודם כל אני אוהבת סקפטים. גם אני הייתי סקפטית בהתחלה.
הטיפול הוא לא רק נחלתם של אנשים עם רוחניות גבוהה. מגיעים אלי הרבה אנשים שהם בהחלט ספקנים. זה נכון שככל שהמסירות לטיפול גבוהה יותר העבודה יכולה להתבצע ביתר קלות, אבל גם אנשים שמתנגדים ולא מאמינים באים וקורים דברים.
כשבא אלייך מישהו האם יש לך תחושת בטן לגבי איך הטיפול ייראה? את יודעת להגיד "הוא תוך שלושה טיפולים ייצא מזה ולגבי ההוא גם שנה לא תעזור"?
האמת היא שהשבוע היה כאן מישהו שהפתיע אותי. בפגישה הראשונית הייתי בטוחה שזה יהיה מאד קשה ובסופו של דבר זה היה תענוג.. אני משתדלת להגיע פתוחה ולתת לדברים לקרות.
כמה באחוזים את מצליחה לעזור למטופלים?
אני חושבת שבשביל רוב המטופלים שבאים אלי ובוחרים להמשיך – אני חושבת שהם מקבלים דברים משמעותיים בטיפול.
זה שבאת והבעיה לא נפתרה זה לא אומר שהטיפול לא הצליח. גם אצלי יש מחלה כרונית שעדיין לא נפתרה. אני חושבת שמה שקורה זה שדרך ההתמודדות שלי עם המחלה היום היא הרבה יותר טובה. ההסתכלות שלי עליה, הקבלה שלי אותה.
גם אם כאב מסויים או מחלה מסויימת לא נפתרים כמו שרצינו שייפתרו, לא אומר שלא נפרמו שם קשרים או חוטים שהיו צריכים להיפרם. אני חושבת שהפנטזיה בטיפול היא שהכל יהיה מושלם. אין דבר מושלם בחיים. מה שהטיפול מאפשר לאנשים זה לדעת לחיות עם החוסר מושלמות, לתאם ציפיות מול החיים ולהצליח להתנהל גם דרך המגבלות.
חוץ ממה שקורה בחדר, מה המטופל מקבל ליום יום שלו בטיפול? האם יש אלמנטים של שיחה שנכנסים למודעות שלו?
כן. דיברנו קודם על עדיפויות. יש עדיפות אחת שהיא רגשית, בה נעלה אולי על דפוס מסוים שצריך לאזן. יש אנשים שיודעים להשליך את זה מיד על החיים שלהם. יש כאלה שלא ואנחנו לא מבינים מיד מה קרה פה. יש את מי שפתאום מגיבים בצורה שונה לסיטואציות שפעם היו מגיבים להן אחרת. לזה קוראים קסמים – שקורים דברים שלא שלטנו בהם. אבל המטרה של הטיפול היא כן להביא לתודעה גבוהה יותר וליכולת בחירה חופשית יותר.
יש דברים שפשוט פתאום נעלמים ואז אני יכול להתנהל בחיים שלי ביום יום ביתר קלות. בין אם זה כאב או מחלה או איזשהו דפוס רגשי, ושוב – חשוב לי להגיד שזה דפוס ובדרך כלל תהליך. זה לא זבנג וגמרנו. אם צברתי משהו במשך שנים, הציפייה שזה יילך בטיפול אחד היא לא ריאלית.
מה זאת השרשרת על צוארך?
זו שרשרת של הגנה שמכילה תדר שמגן עלי גם מאנרגיה אלקטרו מגנטית של כל מיני תדרים שנפלטים ממחשבים, טלפונים סלולריים, מערכת החשמל וכו'. היא מגנה גם מאנרגיות אנושיות: כעס, שנאה, קנאה, קורבנות. השרשרת הזאת מגינה עלי.
זו שרשרת יציר אדם.. איך זה קורה?
בוא נשאיר משהו לעולם המסתורין.
תודה ליאת, למדתי המון ואבוא לטיפול.
מוזמן בשמחה.
לעמוד של ליאת אמיתי באתר, לחצו כאן.


הוסף תגובה