ברוכים הבאים למצפה רמון! העיירה השוכנת באחד המקומות היפים בארץ: נוף עוצר נשימה שאין כמוהו בכל העולם.
עדיין בכל פעם שאני מגיעה למצוק שמשקיף על המכתש, הנוף מפעים אותי, וכצלמת, אין פעם שאני לא מוציאה את הנייד לשמור זיכרון של הביקור. פעם תמונה עם יעל, פעם עם אנשים, וכמובן, איך לא – שקיעה, כי יש פעמים שהשמיים פשוט מהפנטים.
אם גם אתם מגיעים למצוק ומדגדג לכם להוציא את הטלפון ולצלם את הנוף, הנה 5 טיפים שיעזרו לכם לשדרג כל תמונה.
1. בחרו את נושא התמונה
צילום הוא ממש שפה שמאפשרת לנו לספר סיפור, להנציח רגע, לשמר זיכרון מתוק. אם נחשוב על תמונה כמשפט אנחנו צריכים להבין כבר בעת הצילום מהו נושא התמונה. ללא נושא, התמונה עשויה להיות יפה, אך לא נדע למה היא מתייחסת.
נושא התמונה יכול להיות אנשים, חיות, שקיעה ואפילו אבן. ברגע שאנחנו נדע מה הנושא של התמונה יהיה לנו קל יותר לבחור מה תהיה הקומפוזיציה המחמיאה ביותר. אפשר לבחור עוד אלמנט בתמונה שמדגיש את הנושא ועוזר להבין את הסיפור במלואו. גם לרקע יש משמעות ולכן יש לשים לב אליו ולראות שגם הוא מסייע לנו להבין את הסיפור הכולל.

2. חישבו על האור
כשאתם מצלמים בחוץ אתם מסתמכים על מקור אור אחד – השמש. השתמשו בו נכון.
האור הינו המרכיב החשוב ביותר בתמונה, למעשה עליו נקרא התחום; PHOTO = אור, GRAPH = רישום.
על כן המשמעות של PhotoGraphy היא רישום באור.
בכל שעה ביום התמונה שתצלמו תהיה שונה מקודמתה.
אז מה האור יתן לנו בכל שעה?
יש 4 שעות קסומות ביום:
א. שעה לפני הזריחה – השעה הכחולה
ב. שעה מהזריחה – שעת הזהב
ג. שעה לפני השקיעה – שעת הזהב
ד. שעה אחרי השקיעה – השעה הכחולה
כשמן כן הן – השעה הכחולה היא שעה שכל העולם נצבע בכחול (עדשת המצלמה אפילו מדגישה עוד יותר את הכחולים) ושעת הזהב צובעת הכל בצהוב רך – זהוב.
צלמים מאוד אוהבים את השעות האלה: האור רך, וכך גם הצל. העדשה מצליחה לתפוס עולם עדין ונעים.
לעומת זאת, כאשר השמש בגג השמיים האור שלה החזק ביותר וככה גם הצל, חד וחותך. התמונות יצאו קונטרסטיות יותר. הצל על פני המצולמים יהיה קשה.
אם יש לכם אפשרות לבחור מתי אתם מצלמים, שווה לקחת בחשבון את סוג האור איתו תרצו לצלם.

3. המנעו משימוש בפלאש של הטלפון
הפלאש המובנה משטח את המצולמים, יוצר צללים קשים והבהקים לא מחמיאים.
הטלפון מזהה שהדלקתם את הפלאש וישנה את החשיפה כך שהאור הסביבתי לא יראה טוב.
אם אתם ממש חייבים להוסיף אור, שווה להשתמש בתאורה אחרת – אפילו פנס מטלפון אחר. זווית של 45 על המצולם תעזור לכך שהתמונה תצא הרבה יותר מוצלחת.
אז מתי בכל זאת להשתמש בפלאש? אך ורק כאשר יש מקור אור חזק מאחורי המצולם ואתם רוצים לאזן את התמונה כך שהנושא לא ייצא חשוך.
4. חלקו את התמונה על פי "חוק השלישים"
העין האנושית אוהבת פרספקטיבה אסתטית. אחד הדברים שיעזרו לייצר תמונה נעימה לעין היא חלוקה של התמונה לשלושה חלקים שווים בכל מימד, ממש כמו בלוח איקס עיגול.
נסו לשים את קוי האופק על קו השליש הרוחבי העליון או התחתון. ראו מה קורה. נסו למקם את האובייקטים בתמונה בשליש הימני או השמאלי. תראו האם אתם מצליחים לייצר חלוקה טבעית באמצעות קוי האופק או האובייקטים. האם התמונה מעניינת יותר?
נסו למקם את אובייקט הצילום בנקודות החיבור בין קווי האורך והרוחב ולאו דווקא במרכז התמונה. תראו האם התמונה תצא נעימה יותר לעין.

5. חיזרו אל התמונות שצילמתם כעבור זמן מה
כמו כל תחום חדש שאנחנו לומדים, ככל שנתאמן יותר כך נשתפר מפעם לפעם. אני אוהבת יום או יומיים אחרי שצילמתי תמונה, להתבונן בה שוב ולשאול את עצמי איך הייתי יכולה לצלם אותה טוב יותר; למה לא שמתי לב בעת הצילום? האם החיתוך נכון? הזווית? ככה כשאני מגיעה לרגע הצילום הבא, השאלות הללו מהדהדות ומזכירות לי למה אני רוצה לשים לב.
אז עכשיו כשאתם במדבר עם האנשים שאתם אוהבים, צאו לצלם. הנציחו רגעים שעושים לכם טוב על הלב. ואל תשכחו לתייג אותנו #החוויה_המצפאית.
לעמוד הסדנאות של סיון, כאן
הוסף תגובה